Friday, January 23, 2009

Dilema Aku dan Israel..

Kawan - kawan ,

Ada satu soalan dan masalah ni.....

Dulu aku kerja kat
,

Bila tengah hampir hujung bulan atau masa orang rumah malas masak,
aku makan
,

Nak shopping barang masa offer selalu kat ,
Bila nak kuat selalu minum MILO cap
,

Bini pakai mekap nak pakai yang ada cap ,,

Bila orang rumah bendera merah suruh beli
Barang baby banyak pakai yang
,
Sekarang anak2 tak pakai lampin..........kini pamper...

Bila balik rumah tengok anak dok depan TV tengok
,
yang belajar sekolah tengok

Aku marah suruh tukar pi tengok movie
,
untuk berita sensasi terkini

Sambil layan TV aku minum
dan makan ,
Ahhhhhh.......cooooooo........ yang di guna
Teringat esok nak kerja terus pi kilat kasut pakai ,

pakai baju polo


Nak bagi wangi dalam rumah pakai
,
sebelum gi kerja.....nah...sembur keliling badan

Sambil tunggu customer di
habis baca surat khabar tempatan baca
Balik rumah letih cari dalam peti ais ada
,

Dan yang lebih penting nak cerita masalah ni kat hang pun aku nak kena pakai telefon yang bercap

FUhhhh...pening kepala..aku capai rokok berjenama ........


Apapun aku tetap BOYCOTT ISRAEL ..

4 comments:

  1. Tapi aku tak kahwin lagi..

    Single but mybe not available..

    ReplyDelete
  2. salam..pnceritaan yg mnarik..karang sndiri ke?

    ReplyDelete
  3. ambik daripada member INTEL jugak..
    tapi memang menarik..

    hebat kronologinya..

    CPU INTEL memang berasal drp Israel..
    cthnya CPU untuk laptop, namanya MEROM
    CPU untuk desktop yang skrg ni CORE i7, nama dalam INTEL dipanggil NEHALEM
    nama ni adalah nama syurga bagi masy Yahudi

    design dibuat sepenuhnya oleh jurutera ISRAEL di Kiryat Gat, Israel.

    ReplyDelete